B-AJOKORTTI PERUSVAIHE 


  • Oppilas voi aloittaa kurssin 2 vuotta ennen määrätyn vähimmäisiän täyttymistä (18v.). 1.7. jälkeen poikkeuslupaa B-ajokorttiin voi hakea Trafilta, jos haluaa ajaa kortin jo 17-vuotiaana. Poikkeusluvan voi saada jos on esimerkiksi pitkät koulumatkat tai esim. tavoitteellinen harrastus kauempana, johon on hankala kulkea ym... Lisätietoja mm. autokoululta. Autokoulun voi aloittaa ennenkuin lupaa on haettu ( sitä voi hakea 4 kk ennen 17-vuotis päivää)  tai sitä on myönnetty. 


  • Pakolliset opetusmäärät ensimmäistä ajokorttia suorittavalle on 4 h teoriaa eli ns EAS-koulutus (jos ei ole aiempaa ajokorttia pohjalla), 10 h ajoa sekä 8 h riskientunnistamis-koulutus, johon kuuluu opetusta mm. ajamisesta vaikeissa olosuhteissa ja pimeällä ajamisen opetus. Jatkovaiheita ei enää ole 1.7. jälkeen kortin suorittaneille. 

 

  • Tutkinnot ja ajotunnit oppilaan toiveen mukaan joko Turussa tai Loimaalla, eri paikkakunnilla voidaan käydä ajelemassa ajotunneilla. Ajotunneille voidaan lähteä joko esimerkiksi Aurasta koululta, oppilaan opiskelupaikalta tai kotoa (noin 30 km säteellä Aurasta).

 

  • Teoriatunnit ovat Auran yhtenäiskoululla tai halutessaan oppilas voi osallistua virtuaaliteoriatunneille, joihin autokoulu antaa tunnukset ja lisäohjeet. Valinta ei vaikuta hintaan. Ensimmäisellä kerralla oppilas saa mukaan ohjeita mm. ajokorttiluvan liitteisiin, lukujärjestyksen, autokoulun oppikirjan sekä tunnukset ajokaista.com palveluun, jossa voi veloituksetta harjoitella teoriakokeeseen. Tämän alkuinfon vuoksi oppilaan olisi hyvä osallistua EAS-kurssin aloitukseen, vaikka olisikin jokin ajokortti jo. Toki voimme myös sopia tapaamisen jossain ja kurssin aloitus onnistuu ilman että on tultava kurssin aloitusaikana Auran koululle. Autokoulu hakee ajokorttiluvat oppilaiden puolesta. 

 

  • Teoriakokeessa voidaan käydä ajotunnin yhteydessä ja autokoulu tietysti vie oppilaan ajokokeeseen, joka ajetaan samalla autolla jolla ajo-opetuskin toteutetaan. 

 

  • Ajotunnit ajetaan autokoulun autoilla oikeassa liikenteessä, poikkeuksena vain pimeän ajon opetus tapahtuu simulaattorilla .  Pimeänajon opetus pitää olla suoritettu ajokokeeseen mennessä myös valoisaan vuodenaikaan. Liukkaankelin ajo-opetus tapahtuu Paimion liukkaankelin radalla vuodenajasta riippumatta autokoulun autolla.

 


Lisätietoja ja ilmoittautumiset joko soittamalla tai sähköpostitse.

Huomio! Tutkinnon suorittajalla olisi hyvä olla kuvallinen henkilöllisyystodistus.